Innovaties binnen de sport gaan razendsnel. Innovaties die een enorme impact hebben op (sport)prestaties en de levensstijl van mensen. Variërend van wearables zoals Fitbits en Apple Watches tot innovatieve producten en sporten zoals e-bikes en full body gaming. Centraal in deze ontwikkeling staan sensoren. Slimme technologie die data verzamelt, maar ook zorgt dat data van waarde wordt voor het product en de gebruiker. Maar hoe maak je van deze slimme sensoren een succesvolle businesscase? Daar krijg je tijdens het Meet, Match & Multiply webinar op 1 juli van het Cluster Sports & Technology antwoord op.
Hardlopen is na fitness en wandelen de meest populaire
sport in Nederland en wordt door miljoenen mensen beoefend. Daarnaast is hardlopen de basis voor talloze andere sporten. Hardlopen is echter ook een van de sporten met de hoogste uitval, mensen stoppen relatief vaak met hardlopen. Sensoren kunnen eraan bijdragen dat mensen die beginnen met hardlopen ook blijven hardlopen door de focus te leggen op de motivatie of op de techniek, prestaties en blessurepreventie.
In onderstaande video een aantal voorbeelden van innovaties voor hardlopers.
Heleen Boers, onderzoeker voor IMEC Nederland en voormalig wedstrijdroeister, is een van de sprekers tijdens de webinar op 1 juli. Zij gebruikt sensortechnologie om de training van roeiers te optimaliseren. Roeien is een teamsport, maar de optimale training en herstel verschilt per individu. Hoe kun je herstel meten en daar de training van de individu en het team op aanpassen? Dit is slechts een van de voorbeelden van de kansen en uitdagingen van sensoren die binnen IMEC ontwikkeld worden voor sport en vitaliteit. Boers geeft hier meer inzicht in.
In het kader van het project Nano4Sports vertelde Boers eerder over het belang en de potentie van sensoren in de sport.
Urban Sports worden steeds groter en populairder. Een mooi voorbeeld daarvan is dat skateboarden een olympische sport is geworden. Ook bij skateboarden kunnen technologieën helpen de sport te verbeteren en daarmee aantrekkelijker en groter te maken. Een voorbeeld hiervan is SenSkate: een smart skateboard. In de SenSkate is techniek verwerkt die de tricks helpt te verbeteren, laat zien of de tricks goed uitgevoerd zijn en helpt bij het leren en trainen van nieuwe tricks.
In onderstaande video is te zien hoe Imec deze sensoren toepast in het skateboarden.
Ben jij nieuwsgierig naar het verhaal van Heleen Boers, wil jij de impact van sensoren op de sport ontdekken en wil je weten
hoe je daar een succesvolle businesscase van kan maken? Meld je dan nu kosteloos aan voor Meet, Match & Multipy op 1 juli via de onderstaande button.
Headerfoto: Shutterstock.com